De beste Halloween bestemmingen

Halloween pompoenen

De meeste mensen denken dat Halloween een oorspronkelijk Amerikaans feest is: dit is niet waar! De wortels van Halloween zijn typisch Europees en gaan meer dan 2.000 jaar terug. Volgens de legendes is Halloween een viering van de dood, een traditie waarbij mensen eenmalig hun deuren openen voor de geesten. Tegenwoordig wordt dit niet meer zo serieus genomen, maar Halloween wordt nog steeds volop gevierd, en anders in ieder land.

Met de bus reis je gemakkelijk naar één of meerdere vervloekte steden in Europa! Of je een parade wilt zien of mee wilt maken hoe de ‘trick or treat’ traditie in zijn werk gaat, een pompoen uit wilt snijden of gewoon flink wilt feesten, wij hebben een selectie aan steden voor jou uitgezocht.

FlixBus heeft al de beste bestemmingen voor jou gevonden: zo kun je bijvoorbeeld 31 oktober doorbrengen in een geweldig attractiepark, perfect voor de hele familie! Of bezoek een Europese hoofdstad zoals Londen of Parijs, waar het rijke verleden naar boven komt in een veelal aan bespookte plaatsen met de perfecte atmosfeer voor Halloween. Ben je meer geïnteresseerd in Europa’s monumenten, zoals oude kastelen, dan hebben we voor onze dapperste reizigers ook nog een paar bestemmingen.

Interessante weetjes over Halloween

Wat betekent het woord “Halloween”?Het is een samenvoeging van de woorden “All Hallows Eve”, archaïsch Engels voor “Allerheiligen”.

Weet jij hoe de angst voor Halloween wordt genoemd?Samhainophobia is niet alleen het hebben van een hekel aan Halloween, het is een medisch vastgestelde fobie, net zoals arachnophobia (de angst voor spinnen).

Wat is het symbool van Halloween?Het symbool van Halloween is hoofdzakelijk de Jack-o’-lantern: een lantaarn gemaakt van een uitgesneden pompoen met menselijke eigenschappen. Haar wortels vind je in de legende van Stingy Jack, een Ierse boer die erin slaagde de Duivel zover te brengen dat hij nooit in de hel toegelaten zou worden. Vanwege zijn slechte leefstijl kwam hij ook niet in de hemel, en zag zich daarom gedwongen na zijn dood, met een gloeiende kool als enige lichtbron, voor eeuwig rond te dwalen in de tussenwereld.

Waar komt trick-or-treat vandaan?“Trick-or-treat” is de rituele formule waarmee kinderen aan de deur snoepgoed eisen. Oorspronkelijk droegen de Kelten dierenhuiden, om de geesten te symboliseren en daarmee eten en wijn te krijgen.

Is het tijdens Halloween altijd volle maan?Heb je gemerkt dat het in alle afbeeldingen van Halloween altijd volle maan is (vaak met rondvliegende vleermuizen)? In de werkelijkheid is het zeer zeldzaam dat het op 31 oktober volle maan is. De volgende keer is pas in 2020!

Bij FlixBus raden we je graag de engste plekken van Europa aan. We hebben daarom onderzocht waar je écht kippenvel kunt krijgen en natuurlijk ook met de bus naartoe kunt. Ontdek de engste steden met FlixBus!