MeinFernbus en FlixBus worden één

MeinFernbus en FlixBus zijn gefuseerd. Beide grote bus-startups bundelen hun krachten met een nieuw, gemeenschappelijk doel: een Europawijd busnetwerk. Meinfernbus uit Berlijn en FlixBus uit München rijden inmiddels als Meinfernbus Flixbus naar meer dan 600 bestemmingen in Europa.

Torben Greve (oprichter MeinFernbus): “MeinFernbus en FlixBus, beide succesmodellen “made in Germany”, worden één en de busreiziger profiteert. Bussen rijden binnenkort nóg vaker, nóg sneller en precies zo voordelig als voorheen. Zo ontstaat Duitslands beste busaanbod.”

Jochen Engert (oprichter FlixBus): “De teams in Berlijn en München werken perfect samen. MeinFernbus is geweldig op de weg, FlixBus is toonaangevend op het online vlak. Wij bundelen onze sterktes om zo een gemeenschappelijk doel te bereiken en koersen nu richting Europa.”

Naast het uitbreiden van verschillende sterktes baseert het succes van beide ondernemingen zich op een vergelijkbaar bedrijfsmodel: de Startups combineren innovatie met de ervaring en kwaliteit van bestaande busondernemingen in de middenstand.

André Schwämmlein (oprichter FlixBus): “Beide oprichterteams hebben vanaf het begin ingezet op snelle groei, een landelijk netwerk en op partners in plaats van aannemers. Nu kunnen onze partners in de middenstand samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken.”