You are here

Met FlixBus kies je voor gegarandeerde voordelige busreizen naar Utrecht

Goedkoop naar Utrecht vanaf 5 €

Interessante weetjes over Utrecht

Goedkoop naar Utrecht? Dit moet je nog weten!

Utrecht is de hoofdstad van haar gelijknamige provincie, maar was in het jaar 1808 zelfs gedurende een half jaar de hoofdstad van het destijdse Koninkrijk Holland. Dit was een besluit van Napoleons kleine broer Lodewijk, een aantal jaar lang koning van Nederland. Lodewijk Napoleon raakte echter snel uitgekeken in Utrecht en verhuisde – samen met de titel van hoofdstad – naar Amsterdam.
De centraal-Nederlandse stad is ook uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa en laat daarmee o.a. Amsterdam en Venetië achter zich. Leuk feitje: de achtervolgingsscène door de grachten van de bekende Nederlandse film Amsterdamned is gedeeltelijk opgenomen in Utrecht.
Ten slotte: in Utrecht haal je als bierliefhebber je hart op. De stad heeft namelijk de meeste bierbrouwerijen per inwoner van Nederland.

Waar is mijn bushalte/busstation in Utrecht?

Bushalte Utrecht (Centraal Station)

<p>Croeselaan 6<br />
, 3521 AR Utrecht<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Utrecht (Centraal Station)

Croeselaan 6
3521 AR Utrecht
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Utrecht
Omgeving en landschap van Utrecht

De omgeving van Utrecht

De omgeving van Utrecht heeft zeer veel te bieden. Zo vind je niet ver buiten de stad het prachtige Utrechts landschap. Het bekendste natuurgebied – waar je heerlijk kunt wandelen – is de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied is zeer gevarieerd en biedt onder andere bossen, heides en waterlandschappen. Bezoek je graag nog een andere Nederlandse stad, dan is de ligging van Utrecht optimaal. Binnen een uur reis je namelijk makkelijk door naar prachtige steden zoals o.a. Amsterdam, Zwolle en Den Bosch.